ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (90-250 ΕΥΡΩ)

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (90-250 ΕΥΡΩ)

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (90-250 ΕΥΡΩ)

Σε αυτό το άρθρο σας βοηθούμε στην αγορά οικονομικού υπολογιστή με βάση τις ανάγκες σας και το πορτοφόλι που διαθέτετε, ώστε να δείτε και να διαλέξετε το καλύτερο value for money ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Γιορτές έρχονται και θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, στο παιδί σας ή σε έναν φίλο σας, είτε γιατί υπάρχει η ανάγκη της τηλεργασίας για την δουλειά σας ή για τα μαθήματα του σχολείου του παιδιού, είτε για την ψυχαγωγία σας στο σπίτι.

Πολλές πληροφορίες, συγκρίσεις, διαφορετικές τιμές, μας δημιουργούν σύγχυση στην επιλογή υπολογιστή. Η ίδια η πληθώρα επιλογών δημιουργεί και το πρόβλημα της επιλογής μας. «Τι μάρκα υπολογιστή να αγοράσω»; «Πόσα χρήματα να διαθέσω;» «Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;» Και οι απορίες συνεχίζονται! «Κι αν αυτό που αγοράσω μοιάζει καινούριο αλλά είναι χαμηλών δυνατοτήτων; Αν κολλάει; Αν πληρώσω υπερβολικά πολύ για κάτι που ουσιαστικά δεν χρειάζομαι;»…
Ένας τεράστιος πονοκέφαλος σας ταλαιπωρεί όταν έρθει η στιγμή να σκεφτείτε για αγορά υπολογιστή.

Όλοι οι υπολογιστές ΔΕΝ είναι ίδιοι, δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις και δεν προσφέρουν την ίδια αξία! Ο κατάλληλος υπολογιστής για εσάς είναι εκείνος του οποίου η απόδοση ταιριάζει στις ανάγκες σας. Και υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το ελέγξετε αυτό και να αποφύγετε παγίδες, περιττά έξοδα και τον πονοκέφαλο πολλαπλών επιλογών.

Υπάρχουν 4 συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να ελέγξετε προκειμένου να κάνετε την σωστή επιλογή υπολογιστή. Αφού σας δείξουμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία και πόσο εύκολα μπορείτε να τα τσεκάρετε, θα σας παρουσιάσουμε 3 επιλογές υπολογιστή σύμφωνα με τις ανάγκες σας (καθώς και ποια επώνυμα μοντέλα αντιστοιχούν σ’ αυτές) προκειμένου να κάνετε την καλύτερη value for money επιλογή.

Τα 4 στοιχεία αυτά είναι:

Ο επεξεργαστής (Intel i3 από 2η γενιά και πάνω)
Η μνήμη RAM (όχι κάτω από 4GB)
Ο σκληρός δίσκος (εάν είναι HDD όχι μικρότερος από 250GB, εάν είναι SSD όχι μικρότερος από 128GB)
Extra κάρτα γραφικών (εάν θέλουμε υπολογιστή για gaming ή απαιτητικό video editing)
Οι παρακάτω επιλογές αφορούν Ανακατασκευασμένους “refurbished” Υπολογιστές που είναι εγγυημένοι και σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αντίστοιχους καινούργιους.

Επιλογή 1η
Beginners Stable Performance.
Beginners: Βασικές λειτουργίες υπολογιστή για ξεκίνημα.
Κατάλληλος για: 
Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, πλοήγηση στο internet, ταινίες και Videos, απλή χρήση εφαρμογών γραφείου,
Κόστος Αγοράς υπολογιστή: Από €90-140
Επεξεργαστής: Intel Core i3-από 2η γενιά μέχρι και 5η Γενιά.
Προδιαγραφές: Διπύρηνος 2 Cores, 4 Threads.

Για απλή χρήση εφαρμογών γραφείου και πλοήγηση στο Internet, και εφόσον δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα παιχνίδια, η αγορά υπολογιστή σε αυτή την κατηγορία μας επιτρέπει να έχουμε ένα εξαιρετικό σύστημα, που θα μας κρατήσει για χρόνια.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Υπολογιστές με επεξεργαστή Intel i3. Αμέσως μετά από τον επεξεργαστή θα δείτε έναν αριθμό λχ: i3-2120. Αυτό σημαίνει πως ο επεξεργαστής του υπολογιστή είναι Intel i3 – 2ης γενιάς. (Σημ: Η γενιά καθορίζεται από τον πρώτο αριθμό του επεξεργαστή. Δηλαδή i3-2120 είναι 2η γενιά. i3-3140 είναι 3η γενιά κλπ.)
Σε αυτά τα χρήματα μπορείτε να αποκτήσετε ένα εξαιρετικά αξιοπρεπές PC με πολλαπλές δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης.

Αναβάθμιση:
Με λίγα επιπλέον χρήματα μπορούμε να αυξήσουμε κατακόρυφα την απόδοση του υπολογιστή μας προσθέτοντας έναν SSD σκληρό δίσκο (που θα του δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα) και μνήμη RAM επιπλέον των 4GB (που θα δώσουν συνολικά ασύγκριτα καλύτερη απόκριση στο σύστημα).
Κόστος αναβάθμισης σε SSD δίσκο: Από 40€

Δείτε όλα τα διαθέσιμα τα μοντέλα Beginners Stable Performance.
https://www.thestech.gr/ypologistes-beginners/

Επιλογή 2η
Bussines Basic Performance.
Business Basic Pc: Πολλαπλές λειτουργίες υπολογιστή.
Κατάλληλος για: Τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, πλοήγηση στο internet, ταινίες και Videos, χρήση εφαρμογών γραφείου, άνοιγμα πολλών σελίδων multitasking και ελαφρύ gaming.
Κόστος Αγοράς υπολογιστή: Από 150€-240€
Επεξεργαστής: Intel Core i3-από 6η γενιά και πάνω. Επίσης σε αυτή την κατηγορία θα βρούμε κάποιους επεξεργαστές από intel i5 και i7 και σε AMD FX και AMD Ryzen 3
Προδιαγραφές: Διπύρηνος 2 Cores, 4 Threads
(Σημ: Η γενιά καθορίζεται από τον πρώτο αριθμό του επεξεργαστή. Δηλαδή i3-6010 είναι 6η γενιά. I3-7140 είναι 7η γενιά κλπ. )

Οι υπολογιστές της κατηγορίας Bussines Basic PC, μπορούν με ευκολία να εκτελέσουν όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε και που θα δείτε στην Beginners, πραγματοποιώντας με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα περισσότερες λειτουργίες. Για παράδειγμα μπορούμε να ανοίξουμε ταυτόχρονα πολλές καρτέλες internet στον Browser, να δουλεύουμε ταυτόχρονα κάποιο αρχείο Word ή Excel και να ακούμε μουσικό video στο youtube. Επίσης μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που διαθέτει ο επεξεργαστής.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα τα μοντέλα Bussines Basic PC

https://www.thestech.gr/ypologistes-business-basic/

Επιλογή 3η
Αdvantage Performance PC – Υπολογιστές Επιδόσεων
Κατάλληλος για:
 Χρήση εφαρμογών γραφείου, internet, ταινίες, office, άνοιγμα πολλών σελίδων multitasking, ελαφρύ gaming, σχεδιαστικά προγράμματα, Photoshop, Premiere, AutoCAD.
Κόστος Αγοράς υπολογιστή: Από €150-300€
Επεξεργαστής: Intel Core i5-2ης Γενιάς και πάνω
Προδιαγραφές: Τετραπύρηνος 4 Cores, 4 Threads
(Σημ: Η γενιά καθορίζεται από τον πρώτο αριθμό του επεξεργαστή. Δηλαδή i5-2400 είναι 2η γενιά σε i5. i5-4570 είναι 4η γενιά κλπ. )

Αυτή η κατηγορία υπολογιστών είναι το “ταβάνι” για υπολογιστή αποκλειστικά για χρήση “γραφείου”.
Μπορεί να επεξεργαστεί με ευκολία κάθε εργασία, επιτρέπει το άνοιγμα πολλών καρτέλων στο Internet χωρίς κολήματα, εκτελεί με ταχύτητα και χωρίς κολλήματα πολλές εργασίες ταυτόχρονα και φυσικά πιο “ξεκούραστα” από τις παραπάνω κατηγορίες.
Εκτός από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, οι i5 γενιάς επεξεργαστή Υπολογιστές είναι ένα καλό εισαγωγικό σύστημα για μέτρια ή και ελαφρώς απαιτητική χρήση Photoshop, Premiere, AutoCAD, προγραμμάτων μουσικής παραγωγής, κλπ. Κατάλληλοι και για ελαφρύ Gaming. (Συμβουλευτείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος του εκάστοτε παιχνιδιού. )

Αναβάθμιση:
Με λίγα επιπλέον χρήματα μπορούμε να προσθέσουμε SSD σκληρό δίσκο που θα δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στον υπολογιστή μας και να προσθέσουμε επιπλέον μνήμη RAM , που θα δώσουν συνολικά ασύγκριτα καλύτερη απόκριση στο σύστημα.
Επιπλέον ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό μπορεί να αποδώσει καλύτερα με πρόσθεση μιας κάρτας γραφικών, αν σας ενδιαφέρει το gaming.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα τα μοντέλα Αdvantage Performance PC

https://www.thestech.gr/ypologistes-epidoseon/

Αν έχετε ακόμη απορίες, θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας και να βρούμε τον υπολογιστή που χρειάζεστε με βάση τις ανάγκες σας, στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Θα μας βρείτε στο φυσικό μας κατάστημα:
Στ. Μπαρέτη 2 Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
τηλ: 2394-113076
email: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/thestechpc