Διατροφή και Καρκίνος μέρος 2ο

Διατροφή και Καρκίνος μέρος 2ο

Ιατρός Μαριάννα Σταματιάδου
Ειδικός Παθολόγος, Λιπιδιολόγος, Διατροφολόγος
2610-224858
Κορίνθου 293, 26221, Πάτρα

Πικραμύγδαλα

Η βιταμίνη B17 είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της φύσης. Η πικρή τους γεύση τα έχει κάνει ανεπιθύμητα, όμως η αντικαρκινική αξία τους είναι πραγματικά τεράστια.

Χρειάζεται λίγη προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν υδροκυάνιο. Μην ανησυχείτε όμως. Για να πεθάνει κάποιος, θα πρέπει να καταναλώσει χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες. Εάν η χρήση είναι προληπτική, τότε τρία έως πέντε πικραμύγδαλα τη μέρα, είναι αρκετά.

Βερίκοκα

Κι όμως δεν είναι το ίδιο το βερίκοκο αντικαρκινικό, αλλά … το κουκούτσι του. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πικραμύγδαλο, αν και υποστηρίζεται ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη B17. Ακολουθείτε την ίδια μέθοδο με τα πικραμύγδαλα. Όταν έρθει η εποχή τους λοιπόν, μην πετάξετε τα κουκούτσια. Για να προλάβω την απορία σας, μέσα στο κουκούτσι εμπεριέχεται η ψίχα του. Αυτή είναι που τρώμε. Σπάστε το λοιπόν με ένα σφυράκι και… καλή σας όρεξη.

Λεμόνι

Το λεμόνι καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δέντρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από φαρμακευτικό προϊόν, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201

Σελήνιο

Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε.

Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα. Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!

Καρότο 

Πολλά είναι τα οφέλη του καρότου στην υγεία μας, κυρίως για το αναπνευστικό, τη χοληστερίνη και πολλά άλλα. Ωστόσο το καρότο περιέχει και φαλκαρινόλη, η οποία είναι μια δραστική αντικαρκινική ουσία.

Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.

Σιταρόχορτο

Το σιταρόχορτο περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει οτι περιέχει τεράστια ποσότητα οξυγόνου. Ως γνωστόν λοιπόν, ο καρκίνος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το οξυγόνο. Το θαυματουργό σιταρόχορτο είναι ιδανικό για πλειάδα παθήσεων, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου.

Λιναρόσπορος

Περιέχει λιγνάνες που προστατεύουν τις εμμηνοπαυσιακές κυρίως γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού, και ωμεγα-3 λιπαρά οξέα.

Αβοκάντο

Είναι πλούσια πηγή ελλαίκου οξέος το οποίο όπως αναφέρουν διάφορες μελέτες αποτελεί βασικό σύμμαχο στην μάχη για την πρόληψη του καρκίνου.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Είναι σταυρανθή λαχανικά και περιέχουν γλυκοσινάλατες, ουσίες που είναι ισχυρός σύμμαχος στον πόλεμο κατά του καρκίνου

Υπάρχουν πολλές «θαυματουργές» και «αντικαρκινικές δίαιτες» αλλά δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε διατροφικά προγράμματα που αποκλείουν κατηγορίες τροφών. Τέτοιες διατροφές όχι μόνο αυξάνουν το φόβο όλων μας για τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου αλλά επιδεινώνουν τα αποτελέσματα της θεραπείας των ατόμων που ζουν με τη νόσο. Οι άνθρωποι καταλήγουν να υποσιτίζονται και αυτό έχει επιπτώσεις.-

Ιατρός Μαριάννα Σταματιάδου
Ειδικός Παθολόγος, Λιπιδιολόγος, Διατροφολόγος
2610-224858
Κορίνθου 293, 26221, Πάτρα
Ελλάδα

Doctor Marianna Stamatiadou
Qualified Pathologist, Lipidiologist-Diabetologist, Nutritionist
0030-2610224858
Korithnou 293, 26221 Patras
Greece