ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ | ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΑΚΟΓΛΟΥ

Στην Πιπεριά Αλμωπίας σε απόσταση 5χλμ. από τα Λουτρά Πόζαρ και την Αριδαία βρίσκονται οι αμπελώνες, το οινοποιείο και το παραδοσιακό αποστακτήριο Κονάκογλου. Ο Ιωάννης Κονάκογλου ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εργάστηκε σαν οινολόγος στην εταιρία Τσάνταλη, Θέλοντας να διευρύνει τις οινικές γνώσεις του συνέχισε στο WSPC, σχολή η οποία παρέχει παγκοσμίου κύρους οινική εκπαίδευση και στην συνέχεια στη Genious in Gastronomy.

Έχοντας αποκτήσει τις γνώσεις και πολυετή εμπειρία, προχώρησε στην ίδρυση του οινοποιείου με στόχο την δημιουργία κρασιών τα οποία θα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της περιοχής από την οποία προέρχονται.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας καλύπτοντας έκταση 100 στρεμμάτων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, βρίσκονται σε αμπελοτεμάχια που παρουσιάζουν μεγάλη παραλλακτικότητα μεταξύ τους. Με στόχο την ανάδειξη των διαφορετικών εκφράσεων των ποικιλιών κατά την καλλιέργειά τους σε διαφορετικούς τύπους εδάφων, πραγματοποιούνται πειραματικές οινοποιήσεις όπου σταφύλια της ίδιας ποικιλίας, οδηγούνται σε διαφορετική δεξαμενή ανάλογα με τον αμπελώνα από τον οποίο προέρχονται.

Σε ένα χώρο όπου επικρατεί η πέτρα και το ξύλο, εκεί όπου υπάρχει απόλυτη ησυχία και σκοτάδι, αναπαύονται οι οίνοι σε ιδανικές συνθήκες για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο.


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ | ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΑΚΟΓΛΟΥ---greekcatalog.net

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

captcha-input
Τιμές
Τοποθεσία
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πρόσβαση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed