ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΘΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Ο Ανδρέας Μακάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Η γενέτειρα του πατέρα του είναι η Νάξος, όπου όλη η οικογένεια εργάστηκε ως αγγειοπλάστες και όπου ο Ανδρέας είχε τα πρώτα του μαθήματα στον τροχό του αγγειοπλάστη του παππού του Χρίστου.

Αποφοίτησε από την Σχολή Κεραμικής στην Αθήνα και συνέχισε να διδάσκει τεχνικές αγγειοπλαστικής στην ίδια Σχολή για τα επόμενα 6 χρόνια. Η δουλειά του Ανδρέα Μακάρη κέρδισε 5 βραβεία στην Ελληνική Έκθεση Κεραμικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Ο καλλιτέχνης ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη από το 1985. Πολλές φορές έφτασε στο νησί και τραβήχτηκε από την άγρια ​​και παράξενη ομορφιά του για να εγκατασταθεί στο σπίτι. Μακριά από την αστική πόλη της Αθήνας, είναι σε θέση να εργάζεται πιο ελεύθερα, εμπνευσμένη από το άφθονο φως και τα κρυμμένα μυστήρια του αρχαίου παρελθόντος της Σαντορίνης. Ξεκίνησε να πειραματίζεται με την αναπαραγωγή της προϊστορικής κυκλαδίτικης αγγειοπλαστικής και έχει επεξεργαστεί την τεχνική για να παράγει ακριβείς, πλήρους κλίμακας αναπαραγωγές αρχαίων αγγείων. Ταυτόχρονα, το έργο του συνδυάζει συχνά τις σύγχρονες ιδέες με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Ο Ανδρέας Μακάρης μεταβιβάζει τις γνώσεις του, αναλαμβάνοντας μαθητές και διδάσκοντας φοιτητές και φοιτήτριες στο εργαστήριό του.

Χονδρική πώληση (όχι για μεταπώληση).


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΘΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ - greekcatalog.net

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

captcha-input
Τιμές
Τοποθεσία
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πρόσβαση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Φιλίτσα 21/03/2020 17:48
Τιμές
Τοποθεσία
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πρόσβαση

Θα βρείτε πραγματικά έργα τέχνης.