Χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο

Χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο

Χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο

Επιλέγουμε για σας μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα ή κάποια τριήμερα. Είναι η ιδανική περίοδος για ένα ευχάριστο διάλειμμα μακριά από την Αθήνα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της Αθήνας είναι η ευνοϊκή της θέση, δηλαδή ότι βρίσκεται κοντά σε πολλούς προορισμούς, πόλεις και χωριά.

Ναύπλιο

Ναύπλιο (πηγή:wikipedia)
Η πόλη του Ναυπλίου είναι κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του εύφορου Αργολικού κάμπου, επάνω στον Αργολικό κόλπο. Είναι ένας πολύ διάσημος προορισμός, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι και απέχει λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα.

Είναι μια όμορφη περιοχή, με καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, η οποία έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, η οποία στο παρελθόν αποτέλεσε πρωτεύουσα της χώρας. Το λιμάνι της προσελκύει μεγάλο αριθμό σκαφών αναψυχής αλλά και εμπορικά πλοία.

Το Ναύπλιο έχει πλούσια ιστορία, η οποία φαίνεται να ξεκινάει από την αρχαιότητα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών (22χλμ.) και φιλοξενεί ένα από τα πιο φημισμένα φρούρια στην Ελλάδα, το Παλαμήδι. Εκεί φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης το 1833 για 11 μήνες. Από το Παλαμήδι μπορείτε να θαυμάσετε το Μπούρτζι, τη μικρή νησίδα που βρίσκεται μπροστά από το λιμάνι του Ναυπλίου.

Στο Ναύπλιο δεν θα σας λείψει τίποτα. Η πόλη έχει όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε ένα όμορφο διήμερο. Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας υπάρχει έχει μεγάλη προσφορά καταλυμάτων εντός και εκτός της Παλιάς Πόλης.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΔΩ

Βυτίνα

Βυτίνα Αρκαδίας (πηγή:wikipedia)
Η Βυτίνα είναι ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων στο όρος Μαίναλο, σε μια περιοχή γεμάτη πεύκα, έλατα και καστανιές. Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ορεινά θέρετρα στην Πελοπόννησο και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Απέχει λίγο λιγότερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα και διαθέτει πολύ καλές επιλογές διαμονής, από γραφικούς ξενώνες μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία. Στη Βυτίνα θα λατρέψετε τις παραδοσιακές ταβέρνες με το ψητό κρέας και τα μαγειρευτά φαγητά.

Περιηγηθείτε στην πόλη και επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, το ναό του Αγίου Τρύφωνα και το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας. Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το φαράγγι του Λούσιου ή να ανηφορίσετε στις πλαγιές του Μαινάλου προς το οροπέδιο της Οστρακίνας όπου λειτουργεί ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο (1.600μ).

Μπορείτε να συνδυάσετε τη διαμονή σας στην Βυτίνα και να επισκεφθείτε την Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια.

Φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε με τα τοπικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, μέλι, ρακόμελο, καρύδια, βότανα.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΒΥΤΙΝΑ ΕΔΩ

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας (πηγή:wikipedia)
Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τουριστικά και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμός. Απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και βρίσκεται 12 χλμ. μακριά από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Ένα από τα θετικά της περιοχής είναι ότι υπάρχουν στην ουσία τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα (υψόμετρο 1.100μ), η Μεσαία Συνοικία (υψόμετρο 1.000μ) και η Κάτω Συνοικία (υψόμετρο 900μ), και υπάρχει μια καλή προσφορά καταλυμάτων και στις τρεις.

Μερικά αξιοθέατα της περιοχής είναι:

Ο Άγιος Νικόλαος (με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από τον 10ο αιώνα)
Το Αρχοντικό των Νοταράδων
Το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου
Τον Άγιο Δημήτριο (κατασκευάστηκε το 1697 και διαθέτει τοιχογραφίες εξπρεσιονιστικού τύπου)
Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας ιδανικός προορισμός για ένα χειμερινό Σαββατοκύριακο, που μπορεί να συνδυαστεί με το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Ο οδηγός που να μείνετε στα Τρίκαλα Κορινθίας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την συνοικία και το κατάλυμα που θέλετε. Στη Μεσαία συνοικία θα βρείτε τα περισσότερα καταλύματα καθώς είναι η πιο σύγχρονη.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΔΩ

Καλάβρυτα

Καλάβρυτα (πηγή:wikipedia)
Τα Καλύβρυτα είναι μια ορεινή κομώπολη της Αχαΐας, χτισμένη σε υψόμετρο 735 μέτρων. Απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα και αποτελεί έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τουριστικά και έχει μεγάλη προσφορά καταλυμάτων – σχεδόν 2.000 κλίνες.

Συχνά, οι επισκέπτες συνδυάζουν τα Καλάβρυτα με το σκι και το Χιονοδρομικό Κέντρο, στο όρος του Χέλμου, το οποίο απέχουν μόλις 15 χλμ. από το κέντρο. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Άλλος λόγος που τα Καλάβρυτα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών είναι ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλάβρυτα-Διακοπτό και διασχίζει το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Είναι μια υπέροχη διαδρομή με μοναδικές εικόνες φυσικού κάλλους που αξίζει να διασχίσετε.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, αλλά και το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Όπως προανέφερα στα Καλάβρυτα θα βρείτε μεγάλη προσφορά καταλυμάτων, από παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι πολυτελή σαλέ.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΕΔΩ

Δημητσάνα

Δημητσάνα (πηγή:wikipedia)
Η Δημητσάνα είναι ένα ιστορικό χωριό στην Ορεινή Αρκαδία, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 946 μέτρων και έχει θέα την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο. Η ιστορία της ξεκινάει από τα Ομηρικά χρόνια και κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπαιξε σημαντικό ρόλο με το «κρυφό σχολειό».

Αποτελεί έναν αγαπημένο χειμερινό προορισμό και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τουριστικά, απέχει λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα και προσφέρει μεγάλο αριθμό καταλυμάτων. Θα βρείτε κυρίως πετρόκτιστους παραδοσιακούς ξενώνες που έχουν μεταμορφωθεί σε φιλόξενους χώρους για τους επισκέπτες.

Η αρχιτεκτονική του οικισμού περιλαμβάνει αξιόλογα αρχοντικά και είναι δείγμα αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας. Στο εσωτερικό του οικισμού θα βρείτε τα παρακάτω αξιοθέατα:

Η Βιβλιοθήκη Δημητσάνας, που ιδρύθηκε το 1764 και σήμερα φιλοξενεί πάνω από 35.000 τόμους
Το σπίτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού
Το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε‘, που σήμερα λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό Μουσείο
Ο Ναός της Αγίας Κυριακής, που χτίστηκε το 1834 και είναι μονόκλιτη βασιλική με τρούλο καλυμμένο από φύλλα χαλκού
Ο Ναός του Αγίου Χαράλαμπου, κατασκευάστηκε το 1832-4
Η Εκκλησία των Ταξιαρχών
Το Παρθεναγωγείο, που χτίστηκε την περίοδο 1898-1910

ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΕΔΩ

Ζαρούχλα

Λίμνη Τσιβλού (πηγή:wikipedia)
Η Ζαρούχλα είναι ένα ορεινό χωριό στην Αχαΐα και ανήκει στα Κλουκινοχώρια. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων, αποτελώντας έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Απέχει λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα και 1 ώρα από τα Καλάβρυτα. Τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε ένα ορεινό θέρετρο με αρκετούς ξενώνες και ταβέρνες.

Συνήθως η Ζαρούχλα συνδυάζεται με την λίμνη Τσιβλού, από την απέχει μισή ώρα. Η λίμνη Τσιβλού είναι ένας διάσημος προορισμός που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στις πλαγιές του Χέλμου. Άλλος λόγος που είναι φημισμένος προορισμός είναι ότι βρίσκεται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων (22χλμ).

Στα αξιοθέατα της Ζαρούχλας ανήκουν τα πυργόσπιτα, μερικά από τα οποία έχουν συντηρηθεί, όπως ο Πύργος της Ζαρούχλας και μερικά έχουν εγκαταλειφθεί και οι βυζαντινές εκκλησίες όπως της Αγίας Τριάδας, των Ταξιαρχών, του Αγίου Δημητρίου (κοιμητηριακός) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα).

Στεμνίτσα

Στεμνίτσα Αρκαδίας (πηγή:wikipedia)
Η Στεμνίτσα είναι ένα από τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.083 μέτρων στο όρος Μαίναλο. Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και απέχει 2 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα. Η περιοχή της Στεμνίτσας είναι ήδη γνωστή από την αρχαιότητα με το όνομα Υψούς και γνώρισε μεγάλη ακμή κατά την βυζαντινή περίοδο.

Είναι ένα πετρόκτιστο χωριό με πυργόσπιτα, στενά δρομάκια και πλακόστρωτα καλντερίμια. Αποτελεί ένα πολύ δημοφιλή προορισμό και προσφέρει κυρίως παραδοσιακούς ξενώνες για διαμονή. Λόγω της μεγάλης της ιστορίας έχει πολλά αξιοθέατα, με τα πιο σημαντικά να είναι:

Ο ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου
Η Παναγία η Μπαφέρω του 12ου αιώνα
Το Λαογραφικό μουσείο της Στεμνίτσας
Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας
Τα μοναστήρια του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, την Ι.Μ. Παναγίας Φιλοσόφου και την Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής (15ος αιώνας)
Από την πλατεία ξεκινάει το Menalon Trail, ένα μονοπάτι μήκους 75χλμ. που διασχίζει την χαράδρα του Λούσιου και περνά από διάφορα χωριά, όπως Δημητσάνα, Ελάτη, φαράγγι Μυλάοντα, Βυτίνα, Λαγκάδια και συγκεντρώνει πεζοπόρους από όλο τον κόσμο. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το ελατοδάσος του Μαίναλου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας.