ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΝΑΞΟ | KERRAS CRUISES
Η Kerras cruises ιδρύθηκε το 2009 από τον Δημήτρη Κέρρα, έναν έμπειρο άνθρωπο στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο κ. Κέρρας γεννήθηκε το 1946 στη Σύρο, από τότε μεγάλωσε και ζει στη Νάξο. Είναι επίσης γνωστός ως Τσιπούρας. Η αγάπη του για τη θάλασσα τον ώθησε σε ηλικία 10 ετών να αγοράσει κρυφά μια βάρκα για να πάει για ψάρεμα.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η φιλανθρωπία του καθώς πολλές φορές έχει βοηθήσει στη ρυμούλκηση σκαφών και τη διάσωση ανθρώπων, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 2000 όταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών είχε ανατραπεί ιστιοφόρο και ο ίδιος διέσωσε τους ναυαγούς από τη θάλασσα ανοιχτά της Νάξου.
Η προσφορά του βραβεύτηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Είναι γνωστό ότι τα νησιά μας υστερούν στον τομέα της υγείας, έτσι το 2005 ο κ. Κέρρας κατασκεύασε το πρώτο ταχύπλοο, το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ με το οποίο πραγματοποίησε τη μεταφορά ασθενών από όλα τα νησιά των Κυκλάδων στη Σύρο και το Λαύριο.
Από το 2009 ξεκινά η δημιουργία τεσσάρων υπερσύγχρονων ταχύπλοων σκαφών, με πρώτο το ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ι, το 2011 το ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ, το 2014 το ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ, το 2017 το ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV και τέλος το ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V. Κατασκευασμένα στην Ελλάδα στο Κορωπί Αττικής από το ναυπηγείο OCEAN YARD, ταξιδεύουν και μπορούν να ναυλωθούν από οποιονδήποτε θέλει να μεταφερθεί γρήγορα και με ασφάλεια.